České Budějovice: Nové trvalkové záhony a květiny na mostech ozdobí město

10.03.2021 20:27

Jaro bude opět ve znamení zkrášlování veřejné zeleně ve městě. Nevzhledné přerostlé skalníky v záhonech mezi zastávkou MHD a parkovištěm na Senovážném náměstí v uplynulých týdnech zmizely, nyní se čeká na vhodné počasí a může se začít s výsadbou trvalek, cibulovin a travin.

České Budějovice: Nové trvalkové záhony a květiny na mostech ozdobí město
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Objednávky jsou již vystaveny také na založení nového trvalkového záhonu na křižovatce Husova x Pražská v místech, kde nyní brání ve výhledu řidičům vyšší keře u přechodu pro chodce před restaurací. Na nové záhony se návštěvníci mohou těšit také na Sokolském ostrově. „Na novou výsadbu zahrnující především založení nových záhonů či výsadbu stromů máme v letošním roce alokován rozpočet ve výši 2,5 milionů korun. Na dalším jednání zastupitelstva 22. 3. se bude ještě projednávat převod nevyčerpaných prostředků z loňského roku na práce, které byly připraveny již v roce 2020 a letos budou realizovány,“ uvedl Ivo Moravec, náměstek primátora.

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

Největší a také finančně nejnáročnější bude sadovnická úprava středových ostrůvků na čtyřech kruhových objezdech na Zanádražní komunikaci. „Celkem se jedná o plochu přes 1 770 m2 . Plánujeme zde výsadbu červeně, oranžově a žlutě kvetoucích trvalek doplněných keřovou výsadbou, “ řekl Jan Borovka ze správy veřejných statků magistrátu města. Práce by zde měly probíhat během měsíce dubna.

Na náměstí Přemysla Otakara II. přibydou nové až 3 metry dlouhé květináče s trvalkami lemující parkovací plochu po obvodu historické dlažby. „Novinkou letos budou také závěsné truhlíky s letničkami na zábradlích některých menších mostů v centru města. Především se jedná o mosty přes Mlýnskou stoku, a to v lokalitě u Rabenštejnské věže, u kostela sv. Rodiny, v Resslově ulici, Plachého a v České ulici,“ vyjmenovává Irena Čížková z oddělení správy veřejné zeleně magistrátu.

„Věřím, že občany i turisty potěší rozšířená květinová výsadba v blízkosti rušných křižovatek a komunikací i nová květinová výzdoba mostů s nevzhledným kovovým zábradlím v centru. Město letos plánuje také výsadbu více než stovky stromů v různých částech města, ze kterých se budou těšit zejména příští generace. Velice bych si přál, aby se tato aktivita nesetkala s vandalismem, ale dělala radost všem kolemjdoucím,“ uzavřel Ivo Moravec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…