České Budějovice: Plavecké bazény se po rekonstrukci opět otvírají veřejnosti

27.10.2016 6:24

Plavecké bazény budou pro plaveckou veřejnost znovuotevřeny již v pondělí 31. října. „Ač je možné, že jedna z parních komor nebude v den otevření plně k dispozici, rozhodli jsme se plavecký stadion otevřít dříve, než bylo plánováno, aby byly veřejnosti k dispozici alespoň plavecké bazény. Věříme, že veřejnost ocení nejen to, že otevíráme dříve, ale i to, co jsme za léto opravili, a bude tolerantnější k faktu, že parní komory nebudou v den znovuotevření plně k dispozici,“ říká náměstek primátora Jaromír Talíř.

České Budějovice: Plavecké bazény se po rekonstrukci opět otvírají veřejnosti
Foto: David Hora
Popisek: Radnice v Českých Budějovicích

Během odstávky došlo k několika zásadním opravám a rekonstrukcím. Nejvýznamnější oprava se týkala kompletní výměny dlažeb vany velkého plaveckého bazénu, a to včetně oprav přívodů vody, odtoků a uchycení plaveckých drah.

Mezi další významné rekonstrukce, které proběhly v areálu plaveckého stadionu, patří kompletní výměna elektroinstalace a dispoziční přesunutí elektrických rozvaděčů veškeré technologie dětského bazénu. V prostorách dětského bazénu došlo k výměně osvětlení, a aby se zabránilo únikům tepla z dětského bazénu, přibyla v průchodu mezi dětským a velkým bazénem nová teplotní clona.

Celkové náklady dosáhly takřka 10 milionů

Další významnou rekonstrukcí, která na plaveckém stadionu proběhla, je kompletní rekonstrukce parních komor. Tyto jsou nyní dispozičně řešeny zcela jinak a interiér je zpracován v moderním designu. „U této rekonstrukce jsme si dobře vědomi toho, že kapacita parních komor se zmenšila. Preferovali jsme komfortnější provedení parních komor s menší kapacitou, protože věříme, že v blízké budoucnosti vznikne v areálu plaveckého stadionu zcela nový saunový svět a wellness, na nějž je v současné době vybírán projektant, a jehož realizace se předpokládá na rok 2018,“ upřesňuje náměstek.

Celkové náklady spojené s výše uvedeným dosáhly výše takřka 10 mil. Kč vč. DPH. „V příštím roce bychom rádi dokončili výměnu dlažeb v areálu velkého bazénu, kde bychom chtěli vybudovat ještě kaskádovou vířivku,“ doplňuje náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…