České Budějovice: Primátor žádá ministra o jasné dálniční stanovisko

28.08.2014 11:12

O aktuálním pohledu českobudějovických radních na znovu rozvířenou diskusi ohledně stavby dálnice D3 v úseku Úsilné – Hodějovice dopisem informoval primátor Juraj Thoma (HOPB) ministra dopravy Antonína Prachaře.

České Budějovice: Primátor žádá ministra o jasné dálniční stanovisko
Foto: Redakce
Popisek: Bývalý primátor Českých Budějovic Juraj Thoma

„Jistě nemusím nijak zdůrazňovat, že volené reprezentace Českých Budějovic a všech obcí, které jsou signatáři Memoranda k D3 považují stavbu dálnice, zejména v úseku 0310/I za životně důležitou a přikládají jí absolutní prioritu. Rádi bychom podobné ujištění slyšeli i od Vlády České republiky, potažmo od Vás, coby resortně odpovědného ministra,“ píše primátor Juraj Thoma.

S ohledem na aktuální postup, respektive stagnaci stavebních a zpochybňování přípravných prací se Rada města České Budějovice na svém jednání dne 20. srpna 2014 jednomyslně shodla na usnesení, v němž vyjadřuje velké znepokojení nad iniciativami, snažícími se o změnu trasy dálnice D3 v úseku 010/I Úsilné – Hodějovice a současně vyslovuje zásadní nesouhlas s možností ponížení dálnice D3 v úseku 0310/I Úsilné – Hodějovice na komunikaci nižší třídy a s návrhy hledání nové trasy dálnice D3 na tzv. Lišovském prahu s tím, že takovéto úvahy jsou nebezpečným hazardem s již rozpracovanou stavbou a jejich jediným důsledkem může být odsunutí výstavby dálnice D3 v tomto úseku na další desítky let.

Uvedeným prohlášením radní tlumočí názor obyvatel celé dotčené aglomerace. V dopise se rovněž připomíná, že České Budějovice v uplynulých letech velice aktivně a ofenzivně podporovaly přípravu a realizaci dálnice D3 a opakovaně jasně deklarovaly svoji připravenost napomáhat při schvalování potřebných správních rozhodnutí a stejně tak aktivně pomoci s majetkovou přípravou území. „Očekávám od pana ministra sdělení naprosto jasného stanoviska,“ uzavřel primátor Juraj Thoma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…