České Budějovice: Příměstské tábory město podporuje

12.07.2016 12:15

Město dětské tábory nezřizuje, ale dotuje, čímž v podstatě usnadňuje jejich fungování.

České Budějovice: Příměstské tábory město podporuje
Foto: David Hora
Popisek: Radnice v Českých Budějovicích

„V letošním roce v rámci dotačního programu na podporu volnočasových aktivit na ně šlo z městského rozpočtu 2 900 000 korun. Jde o finanční podporu organizacím, které zajišťují pravidelnou, kvalitní  a rozmanitou nabídku aktivit dětí a mládeže do 18 let, zdravých i handicapovaných. Program je tvořen příspěvky na celoroční činnost a jednorázové akce, kde jsou zahrnuty, kromě jiného, i putovní, příměstské a jiné tábory. Příspěvek na tábory je letos bezmála půl milionu korun,“ říká náměstek primátora Petr Podhola.

Rodiče si tak mohou pro své dítě vybrat z desítek nabídek právě tu, která povaze potomka nejlépe vyhovuje. „Zábavou k poučení se pravidelně vydává příměstský tábor pořádaný Českým červeným křížem.  52. Přední hlídka Royal Rangers v ČR zase organizuje pravěký tábor v Nedabyli, Tvor z.s. připravil Bajky nebajky, mateřská školka „Doma v lese“ pro děti zajistila farmářský týden, indiánský život přiblíží  letní tábor Nízkoprahových zařízení pro děti a mládež a Cesta hudby, o.s. provede uměleckými aktivitami. Těch táborů je opravdu dost,“ dodává k nabídce náměstek Petr Podhola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…