České Budějovice: První den nového školního roku bude MHD opět zdarma

28.08.2014 7:38

Stejně jako v minulých letech připravil i letos českobudějovický Dopravní podnik jízdné zdarma na první školní den. Cílem jednodenní akce je usnadnit zejména školákům, studentům a jejich rodičům administrativní a organizační záležitosti spojené s cestami v první den školního roku a ulehčit tak dopravní situaci ve městě, která bývá právě v tomto čase kritická.

České Budějovice: První den nového školního roku bude MHD opět zdarma
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

"Dlouhodobé zkušenosti ukazují, že první školní den nemají zdaleka všichni žáci a studenti vyřízené veškeré potřebné věci a doklady. Dopravní podnik společně proto usnadní cestování po městě tím, že v pondělí 1. září 2014 bude po celý den jízdné v celé síti MHD pro všechny cestující zdarma" vysvětluje místopředseda představenstva DPMČB Slavoj Dolejš.

Se začátkem školního roku se obvykle také začíná opět zvyšovat hustota provozu veškeré dopravy ve městě. V městské hromadné dopravě končí platnost prázdninových jízdních řádů a v pracovních dnech tak bude cestujícím k dispozici opět maximální počet spojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …