České Budějovice mají nový parkovací dům Stromovka

16.02.2024 7:17 | Tisková zpráva

Nový parkovací dům je otevřen od 1. února. Jeho výstavba trvala dvanáct měsíců, má kapacitu 495 automobilů a 76 kol.

České Budějovice mají nový parkovací dům Stromovka
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Budějčáci, ale i ostatní občané, kteří k nám dojíždějí třeba do školy nebo za prací, mají možnost pohodlně zaparkovat v širším centru města s příjemnou docházkovou vzdáleností a myslím, že i za dobrou cenu, a z toho mám velkou radost, protože to mnohým usnadní každodenní život,“ řekla primátorka Dagmar Škodová Parmová a zároveň poděkovala zhotoviteli, sdružení společností HOCHTIEF CZ, a. s., a APP-PROJEKT, s.r.o., i všem ostatním, kteří se na stavbě podíleli.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 46115 lidí

„K poděkování se samozřejmě připojuji. Pro Budějovice je to historický okamžik, protože je to je vůbec první parkovací dům, který vlastní město. Vše ale směřuje k tomu, že budou postaveny další, na řadě by mělo být sídliště Máj, které se bez parkovacího domu prostě neobejde,“ vysvětlil 1. náměstek primátorky Petr Maroš a zároveň osvětlil název nové stavby – Stromovka.

„Tenhle název nám přišel úplně přirozený. Parkovací dům stojí na okraji největšího parku ve městě, kde spousta lidí tráví volný čas a zároveň u zastávky MHD, která se jmenuje stejně,“ dodal s úsměvem Petr Maroš.

První hodina parkování v novém parkovacím domu je vždy zdarma. Každá další hodina je zpoplatněna 20 korunami v pracovní den a 10 korunami v noci, o víkendech a svátcích. Maximální částka za stání je stanovena na 100 korun v pracovní den. V noci, o víkendech a svátcích analogicky na 50 korun. Zvláště výhodný je tarif pro pracující, kteří v parkovacím domu zaparkují v pracovní den mezi 5. a 9. hodinou ranní a odjedou do 18 hodin. Ti zaplatí za stání pouze 50 korun.

S otevřením parkovacího domu je znovu zpoplatněno parkování na parkovištích mezi Kauflandem a Výstavištěm, a to podle předchozího ceníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

16:29 Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

Společnost Metropolnet zajistila veřejnou zakázku na pořízení mobilní aplikace, která bude sloužit k…