Českokrumlovské kláštery slaví rok od svého otevření

30.12.2016 8:34

Čas utekl jako voda a 31. 10. 2016 jsme oslavili rok od ukončení realizační fáze projektu „Revitalizace areálu klášterů Český Krumlov". Práce na rozsáhlé revitalizaci areálu začaly již v roce 2009, kdy byla podána žádost o dotaci. Přes veškerá úskalí započaly stavební práce v první polovině roku 2014 a v říjnu 2015 již bylo zdárně dokončeno. Celkové náklady na obnovu tak rozsáhlého areálu dosáhly částky 326 890 190 Kč.

Českokrumlovské kláštery slaví rok od svého otevření
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Provoz klášterů je rozdělen mezi tři partnery, Městské divadlo Český Krumlov o.p.s., Centrum barokní kultury, z.s. a Střední uměleckoprůmyslovou školu sv. Anežky České. Každý z partnerů má nadefinované programové činnosti, které musí v průběhu každého roku plnit. Městské divadlo Český Krumlov jako hlavní partner projektu spravuje provoz expozic, pořádá koncerty a divadla, organizuje workshopy v řemeslných dílnách a mnoho dalšího. Centrum barokní kultury připravuje koncerty barokní hudby, na které navazuje semináři o barokní hudbě a tanci. Střední uměleckoprůmyslová škola sv. Anežky České do areálu klášterů umístila tři učební obory, a to Užitá fotografie a média, Scénická technika a Grafický design, v rámci kterých pořádá workshopy, alternativní divadla, výstavy a projekt Architektura.

Za první rok navštívilo areál klášterů více než 40 tisíc návštěvníků. Činnosti kulturně vzdělávacího centra Klášterů Český Krumlov jsou stále vyvíjeny a inovovány, pevně věříme v rostoucí zájem o novou atraktivitu města Český Krumlov.

Projekt „Revitalizace areálu klášterů Český Krumlov" byl spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Integrovaného operačního programu, Oblasti intervence 5.1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…