Český Brod otevře univerzitu třetího věku

17.12.2017 12:46

Město Český Brod plánuje od února 2018 otevřít zájmové studium formou univerzity třetího věku pod záštitou České zemědělské univerzity v Praze.

Český Brod otevře univerzitu třetího věku
Foto: cesbrod.cz
Popisek: Český Brod

 Jde o formu studia, která má umožnit vzdělávání seniorům v místě jejich bydliště, výuka není vázána na dojíždění do Prahy.

Systém výuky je založen na promítání předem natočených přednášek vysokoškolských lektorů. Výuka zahrnuje v jednom semestru 6 přednášek v časovém rozsahu 1,5 hodiny a bude probíhat v počítačové učebně na Městském úřadě v Českém Brodě.  Po ukončení semestrálního studia obdrží senior „Pamětní list o absolvování studia“, po absolvování 6 kurzů je pozván na slavnostní promoci do auly České zemědělské univerzity v Praze. Poplatek za studium činí 200 - 300 Kč za semestr.  

Nabídka témat přednášek je velmi široká. Máme zájem zvolit taková témata přednášek, která by místní seniory skutečně zajímala. Proto na začátku ledna 2018 vyhlásí anketu, kde bude moci každý vyjádřit, o jaké téma by měl zájem. (Hlasovat bude možné od 2.1.2018 - 11.1.2018.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…