Český Krumlov najímá posilu pro bezpečnost ve městě

23.07.2016 15:56

Situaci s bezdomovci a lidmi na okraji společnosti, kteří se usadili na několika místech v Českém Krumlově a obtěžují okolí, řeší od začátku prázdnin soukromá bezpečnostní agentura.

Český Krumlov najímá posilu pro bezpečnost ve městě
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

„Jde o zajištění bezpečnosti hlavně kolem parkovišť, kde evidujeme nespočet stížností od obyvatel i návštěvníků, že je bezdomovci neustále atakují," uvedl starosta Dalibor Carda.

Městská policie na řešení tohoto problému nemá kapacity, v létě je všech jedenadvacet strážníků plně vytíženo, a proto vznikla dohoda mezi městem a společností Českokrumlovský rozvojový fond, která zajistí, že bude na nezbytně nutnou dobu zjednána bezpečnostní agentura, aby eliminovala nepatřičné výpady lidí bez domova směrem k místním a turistům.

„Nemáme nic proti tomu, že si někdo někde řekne o korunu, pasivní způsob žebrání je všude ve světě běžnou záležitostí, ale pokud jsou ti lidé vysloveně agresivní a napadají lidi kolem sebe, je nutné přistoupit k opatřením, která tomu zabrání," doplnil místostarosta Josef Hermann.

Českokrumlovský rozvojový fond disponuje z výběru parkovného financemi na zajištění ostrahy, byl proto městem pověřen, aby agenturu zabezpečil. Pro výborné reference byla najata firma, která dlouhodobě pracuje pro Dolní Dvořiště: „V Krumlově budeme zajišťovat dohled nad dodržováním veřejně závazné vyhlášky, která je platná pro zóny u parkovacích ploch, parku a v dalších místech, kde platí zákaz konzumování alkoholu na veřejnosti nebo zákaz aktivního žebrání. Budeme kontrolovat pohyb osob, které se dopouštějí této činnosti, a budeme jim v tom bránit naší přítomností tak, aby nemohli obtěžovat okolí," uvedl bezpečnostní koordinátor agentury HG Security Petr Remiáš.

„Policie má s agenturou domluvenou kooperaci, aby se vzájemně doplňovali. Vyzkoušíme to letos a po sezóně uvidíme, jak účinná služba byla," uzavřel Josef Hermann.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…