Český Těšín: Na Masaryčce skončila rekonstrukce stropů školní budovy z roku 1924

08.11.2017 9:15

V posledním říjnovém týdnu proběhla poslední etapa zpevnění a oprav preventivně strženého stropu na Masarykově základní škole. Na sklonku června se totiž z jednoho z nich uvolnil velký kus omítky, město nechalo okamžitě prověřit budovu z roku 1924 statikem.

Český Těšín: Na Masaryčce skončila rekonstrukce stropů školní budovy z roku 1924
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Tato poslední etapa obsahovala sanaci nosníků, zavěšení stropního podhledu a instalaci osvětlení. Nosníky jsou již zpevněny ocelovými profily, které jsou oboustranně sešroubovány s původními betonovými nosníky stropu z dvacátých let minulého století  a zakotveny v nosném zdivu,“ uvedl ředitel Masarykovy základní školy Michal Nešporek. On i celý sbor prožili krušné letní prázdniny, protože kromě plánované rekonstrukce šaten a sanace zdiva v téměř stoleté budově zde totiž proběhla i neplánovaná rekonstrukce stropů. Z jednoho z nich se totiž uvolnil kus omítky.

Škola se na dva měsíce prázdnin proměnila ve staveniště, kde se intenzivně pracovalo. Proběhly i statické zkoušky nosníků, podle nichž jsou všechny stropy bezpečné a jejich stupeň stability a pružnost je mnohem lepší, než se předpokládalo. Pouze jeden z nich nedosáhl tak dobrých výsledků a město jej nyní pro jistotu nechalo zesílit statikem doporučenou technologii.

Hotové je i nové rozvedení elektroinstalace  a osvětlení. „Vedení města bylo ochotno okamžitě uvolnit nemalé finanční prostředky, bez kterých bychom to samozřejmě nezvládli. Díky tomu se sbor, zaměstnanci školy a žáci mohou těšit z nových, především bezpečných stropů, krásného osvětlení a příjemného prostření,“ doplnil ředitel Nešporek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…