Český Těšín: Nejlepší žáci vynikají snad ve všech oborech

22.06.2017 15:33

Cílevědomost, píle, soutěživost, slušnost, zájem o vzdělání, svědomitost. Tato slova mnohokrát zazněla během oceňování nejlepších žáků základních a středních škol v Českém Těšíně.

Český Těšín: Nejlepší žáci vynikají snad ve všech oborech
Foto: Archiv autora
Popisek: Studentky polskojazyčného Gimnazjum im. Juliusza Słowackiego Klara Kotas a Dorota Kiedroń.

Starosta Vít Slováček připomněl, že Český Těšín je již od dob svého vzniku považován za město škol a vzdělanosti a vděčí za to i učitelům, kteří jsou ochotni s nadanými dětmi pracovat i mimo vyučovací hodiny a podporovat je v jejich snažení. „Věřím, že uspějete i v dalším studiu a vybraných profesích,“ doplnil na adresu nejlepších žáků.

Ocenění, které si dnes převzalo 23 dívek a chlapců, je myšleno nejen jako poděkování za jejich dosavadní snažení a reprezentování města v různých soutěžích, ale také je podporou do budoucna. Žáci, kteří vynikají v mnoha oborech, obdrželi poukázky na nákup sportovního zboží a také knihy. Jejich odměnění si nenechali ujít ani jejich rodiče nebo prarodiče.

“Vzdělání je největším a nejcennějším darem, který vám nikdo nedokáže vzít,“ uvedla na závěr místostarosta Gabriela Hřebačková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…