Český Těšín: Nové květinové záhony a další atrakce pro děti

29.06.2017 15:00

Na několika místech Českého Těšína se objevily nebo ještě objeví nové květinové záhony. Již deset let město revitalizuje postupně celou veřejnou zeleň a do této kapitoly investovalo z evropských zdrojů nebo ze svého rozpočtu miliony korun.

Český Těšín: Nové květinové záhony a další atrakce pro děti
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Na nábřeží Míru, kde se pěší díky revitalizaci prostoru s oblibou korzují a ostatní zde intenzivně sportují nebo tráví čas s dětmi, jsme přidali barevně kvetoucí záhony vyplněné udatnou dvojdomou, čechravou japonskou, bohyškami, barvínkem nebo břečťanem, z keřů pak hortenziemi, brslenem, kalinou a vilínem, který zajisté potěší květem i v zimních měsících,“ říká referentka městské zeleně Lada Večeřová.

Úpravou prochází i plocha před centrálním komunálním hřbitovem. Zahradníci zde zřídí nový trávník a do záhonů vysázejí astry hvězdnice, čechravy japonské, pomněnkověc velkolistý, škornice, bohyšky, dlužichy a tisy.

Parčík u evangelického kostela na Rozvoji získal nové záhony vyplněné pámelníkem, kalinou, břečťany, mahonii cesmínolistou, barvínky, brsleny a kdoulovci. Navíc město plánuje do tohoto místa umístění dalších herních prvků. 

„Ke stávajícímu pískovišti, domečku se skluzavkou a houpačce přidáme nerezové herní atrakce. Budou to víceúčelová prolézačka pavouk (prvek má lezeckou stěnu s úchyty, skluzavku a šplhací lana), malá hrazda, vahadlová houpačka, lanový mostek a dětská bradla,“ doplnila Večeřová s tím, že parčík je ideální atraktivní místo se zelení. Díky tomu, že je zapuštěný do terénu a je mnohem níže než okolní komunikace, nemusí mít oplocení a je bezpečný.

Celkové náklady na pořízení a montáž dětského hřiště jsou 400 tisíc korun. Dopadová plocha z praného kačírku bude hrazena zvlášť z jiné kapitoly. Termín realizace – první polovina července.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…