Český Těšín: Poklady z těšínské truhly nabídnou trhy, koncerty i dílny pro děti

20.09.2017 10:05

Až do neděle se milovníci tradic, lidového umění, společných setkání mají na co těšit. Poklady z těšínské truhly opět nabízí bohatý program a samotná dobová truhla se symbolicky otevře v pátek v 19 hodin v KaSS Střelnice.

Český Těšín: Poklady z těšínské truhly nabídnou trhy, koncerty i dílny pro děti
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Sedmnáctý ročník polsko-českého projektu nabízí řadu zajímavých akcí, od workshopů, výstav, soutěží a aktivit pro děti, až po koncerty lidových kapel a folklórních souborů, nevyjímaje ukázek tradičního řemesla a kulinářského umění. Velmi oblíbené jsou rukodělné dílny pro děti i dospělé, které budou v letošním roce převládat v polském Těšíně.

Nebude chybět sobotní zájezd za krásami Beskyd, tentokráte do Brenné.

Soutěž o malovanou truhlu

Tradiční nedělní Těšínský jarmark jako každý rok nabídce výrobky starých řemesel i užitého umění, okořeněné regionálními pokrmy. Setkání lidových tvůrců proběhne na Zámku v Cieszynie a bude obohaceno vystoupením souborů a muzik z Jablunkovska a Těšínska.

Hlavní program nedělního jarmarku bude doplněn zábavnými aktivitami a rukodělnými workshopy. Pro kulinářské nadšence a cukráře je připravena Soutěž o těšínský jablečný štrúdl, která má již během let své příznivce a všichni zájemci jsou zváni k prezentaci svého výrobku, který na závěr soutěže všichni návštěvníci mohou společně ochutnat. Účastníci jsou oceněni pěknými upomínkami, vítěz obdrží malovanou truhlu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…