Český Těšín: Protidrogový vlak již podruhé a jen za dvacku pro všechny

04.04.2017 13:59

Protidrogový vlak se na podzim loňského roku v Českém Těšíně i dalších městech ČR i Německa jednoznačně osvědčil. Do známého hraničního města se stříbrná souprava vrací na jediný den v sobotu 8. dubna. Projekt tentokrát výrazně podpořil i Moravskoslezský kraj. Proto se všichni návštěvníci mohou do útrob vlaku podívat jen za symbolické vstupné.

Český Těšín: Protidrogový vlak již podruhé a jen za dvacku pro všechny
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Loni jsme dotovali návštěvu z rozpočtu města všem žákům základních škol. Od pedagogů i děti jsme měli opravdu nadšené ohlasy; i kantoři s velmi dlouhou praxi děkovali za možnost účastnit se toho projektu. Ocenili exkurzi jako bezesporu efektivní nástroj v boji se závislostmi u dětí. Já sama chci vyzdvihnout, že je to nezapomenutelný zážitek, který dovede nejen mladým člověkem zacloumat a může ovlivnit pozitivně jeho rozhodnutí, které by mohly mít jinak fatální vliv na jeho budoucnost,“ uvedla dlouholetá pedagožka a výchovná poradkyně, nyní místostarostka Českého Těšína Gabriela Hřebačková. Zároveň poděkovala novému vedení kraje, které významně podpořilo unikátní 5D projekci peněžitou dotací. Díky tomu se všichni návštěvníci, tedy již nejen žáci a studenti, mohou projít „protidrogovým“ vlakem (zároveň i protialkoholovým a protinikotinovým vlakem) jen za vstupné 20 korun (oproti komerčním 150 korunám).

Vlak přijede do Těšína jako jednoho z partnerských měst projektu v sobotu 8. dubna. Souprava zde bude otevřená od 10:00 do 16:30, kdy začíná poslední prohlídka.

Minulá návštěva vlaku za sebou nechala kromě pozitivních ohlasů také zajímavá zjištění ze sběru dat. Mladí návštěvníci vlaku zaznamenávají v dotazníku své vlastní zkušenosti s legálními i nelegálními látkami. Každý pátý těšínský školák například získal první zkušenosti s alkoholem už před desátým rokem života. Vedle vysoké tolerance vůči alkoholu ze sběru dat vyplynula jako další alarmující témata u mládeže množství času stráveného online či obliba kouření vodních dýmek.

Díky aktuální návštěvě protidrogového vlaku v Moravskoslezském kraji městě bude pohled na závislostní chování mladých v regionu ještě důkladnější. Především však zastávky protidrogového vlaku opět poskytnou v řadě měst tisícům návštěvníků nezapomenutelný zážitek, který může pozitivně ovlivnit jejich život.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…