Český Těšín: Strážníci budou kontrolovat noční uzavření heren

24.04.2014 9:42

Zastupitelé Českého Těšína schválili v únoru dvě obecně závazné vyhlášky, které mají přispět k omezení hazardu ve městě. První vyhláška, která začne platit letos v květnu, omezí provozní dobu heren. Druhá hazard od září zakazuje na území celého města.

Český Těšín: Strážníci budou kontrolovat noční uzavření heren
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Od prvního května tak herny ve městě nebudou moci provozovat loterijní činnost v době od 22:00 do 08:00. Město navíc neprodlouží provozovatelům hracích automatů povolení, která jim vyprší na konci letošního roku. Hracích přístrojů, které povoluje přímo radnice, je však na území města pouze 57. Oproti tomu je však dalších téměř 300 přístrojů, jejichž provoz povoluje ministerstvo financí.

„Ve dnech 17.4. a 22.4. jsme na všechny provozovny ve městě, které mají výherní automaty nebo videoterminály, osobně doručili a oproti podpisu předali text OZV č.2/2014, kterou se upravuje provozování loterijní činnosti na území města Český Těšín. Počínaje začátkem měsíce května, kdy tato vyhláška nabývá účinnost, budeme provádět četnější kontroly dodržování této vyhlášky,“ uvedl strážník Petr Glaic..   

Město už před více než rokem přijalo vyhlášku zpřísňující podmínky provozu heren, které nesměly být vybaveny reklamou na hazard, poutači nebo informacemi o jackpotu. Nyní tak přijala další vyhlášky, které mají vést k omezení hazardu. "Jde o velmi složitou problematiku, která nepřináší okamžitý efekt. Navíc je tu stále řada právních nejasnosti a kliček, kdy provozovatelé nacházejí stále nové způsoby jak z hazardu nadále těžit," uvedl místostarosta Stanislav Folwarczny.

Město loni na příjmech z hazardu získalo do městské pokladny zhruba 21 milionů korun.

O regulaci hazardu usiluje řada měst v kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tesin.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…