Český Těšín: Strážníci oslovili cyklisty bez přileb a kontrolovali vybavení

24.08.2015 13:52

Na kontrolu povinného vybavení kola a odcizené bicykly se během neděle zaměřili českotěšínští strážníci. Oslovili téměř dvě stovky cyklistů, ve spolupráci s Policii ČR také prověřovali vybraná kola, zda nejsou v databázi odcizených (žádné kradené nebylo).

Český Těšín: Strážníci oslovili cyklisty bez přileb a kontrolovali vybavení
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Cyklistům chyběly hlavně odrazky, většina dětí sice helmu měla, ale většinou příliš volně nasazenou. Cyklisty však nečekala žádná pokuta – jen poučení o bezpečné jízdě a dárek v podobě cyklomapy Beskyd a reflexní pásky. Všichni občané, a byli mezi nimi i cykloturisté, kteří přijeli z daleka a měli už našlapáno i více než 50 kilometrů, byli akci nadšení. Město Český Těšín se zapojilo do projektu na podporu zvýšení bezpečnosti cyklistů „Na kole jen s přilbou“ již v roce 2013.

„Protože na území města v poslední době přibyly cyklostezky a také viditelně roste zájem o cyklistiku ze strany občanů, chceme je přesvědčit, že používání ochranných přileb má smysl a to nejen u cyklistů do 18 let, kde to je povinné,“ vysvětlil strážník-preventista Petr Glaic.

Město vybudovalo cyklotrasu v parku Adama Sikory a dále po celém nábřeží až k parku Masarykovy sady, kde navazuje na dřívější cyklotrasy a na kterémkoliv z hraničních mostů nebo Sportovní lávce lze navázat na trasy na polské straně hranice. To jsou místa, kde je vidět nejčastěji na kolech rodiny s dětmi, ale také bruslaře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…