Český Těšín: Vánoční strom bude zdobit náměstí již od středy

21.11.2017 14:32

Českotěšínské náměstí ozdobí letos smrk ztepilý z veřejného prostoru za divadlem. Bude se těžit a instalovat ve středu 22. listopadu.

Český Těšín: Vánoční strom bude zdobit náměstí již od středy
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Každoročně se nám ozve několik občanů s nabídkou jehličnanu, který jim na zahradě přerostl, stíní jim nebo narušuje základy rodinného domku. Letos jsme si také vybrali strom od občana, ten si to však rozmyslel, ale našel se vhodný jedinec na pozemku města. Každému kácení předbíhá posouzení zdravotního stavu stromu, zde však kolega, který má na starosti ochranu životního prostředí, souhlasil, jelikož tento smrk je napaden václavkou a stejně by na tom stanovišti dlouho nevydržel,“ říká referentka městské zeleně Městského úřadu v Českém Těšíně Lada Večeřová.

Tento týden také pracovníci vánočně nazdobí městskou kašnu a vchod do stranice, stromeček ověšen voňavými perníky ozdobí i vestibul radnice.

Slavnostní rozsvěcení stromečku s doprovodným programem proběhne 1. prosince v 17 hodin v rámci jarmarku (od 13 hodin), který pro občany jako tradičně připravily městské organizace, a letos i školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…