Český Těšín: Vodní atrakce se ukládají k zimnímu spánku

07.11.2017 13:47

V Masarykových sadech již započaly práce k zazimování fontány a pítka. Tyto vodní atrakce získal park z dob c.k. monarchie až v roce 2010 během kompletní revitalizace území.

Český Těšín: Vodní atrakce se ukládají k zimnímu spánku
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Fontána již byla vypnuta, pítko je ještě funkční. Předpoklad zazimování obou vodních prvků je tebto týden, pokud půjde vše podle plánu, nejpozději pak do poloviny měsíce listopadu. Ve stejném čase zakonzervujeme na mrazivé období kašnu na náměstí z roku 2004, kterou koncem měsíce oblečeme do vánočního hávu,“ říká referentka bytového a nebytového fondu Městského úřadu v Českém Těšíně Iveta Humeličová.

Vodní prvky v městském prostoru jsou poměrně náročné na údržbu i finance. Roční náklady provozování kašny, fontány a dvou pítek ze pohybují kolem 200 – 250 tisíc korun. Částka zahrnuje spotřebu vody, elektřiny, údržbu, čištění, opravy. U obou atrakcí je problém se záměrným ničením, kdy převážně děti strkají do pítek a také do trysek ve fontáně kamínky a klacíky, do kašny lidé házejí různé věci. Letos například strážníci chytili při činu mladíky, kteří do ní nalili saponát. Náklady na čištění po nich město vymáhá. Vandalismus se nevyhýbá ani pítku na náměstí, které bylo po delší odmlce zprovozněné, ale bohužel funkční bylo pouze den.

Pokud bude na jaře panovat příznivé počasí, městské vodní atrakce budou spuštěny tradičně prvního května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…