Český Těšín dotuje pobytové tábory již třetím rokem, příměstské čtvrtým

30.04.2017 18:36

Český Těšín letos opět finančně podpoří letní pobytové a příměstské tábory. Chce, aby díky dotaci byly pro rodiny levnější, a účastnit se jich tak mohlo více dětí.

Český Těšín dotuje pobytové tábory již třetím rokem, příměstské čtvrtým
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

"Pobytové prázdninové tábory jsme začali dotovat v roce 2015. Naším záměrem - jelikož jejich cena se pohybuje v řádech tisíců korun - je umožnit tuto letní rekreaci i rodinám, pro jejichž rozpočet je to příliš velký výdaj. Nadále pokračujeme i ve finanční podpoře příměstských táborů, vyšleme také 80 dětí na pobyt u moře," uvedl místostarosta města Stanislav Folwarczny.

Dotaci mohou neziskové organizace pracující na území města použít na stravování a ubytování. V rámci vyhlášeného městského programu pro neziskové organizace přišlo letos 7 žádostí od 4 subjektů.

Žadatelé si rozdělí celkem 192 750 korun. Jelikož v rozpočtu byla vyčleněna částka 220 tisíc korun, zůstala nerozdělena částka ve výši 27 250 Kč. S příspěvkem 31 tisíc korun na pobytový tábor může počítat i DDM Český Těšín, stejně jako s dotací ve výši 177 tisíc korun na podporu příměstských táborů.

Přihlášky se podávají od pondělka, zájem je obrovský

"Příspěvek na pořádání příměstských táborů jsme dostali poprvé v roce 2014 a ihned se to promítlo do počtu přihlášených. Jelikož se díky tomu snížila jejich cena, aktivně mohly s námi strávit čas letního volna i děti, jejichž rodiče doposud z finančních důvodů váhali," uvedla ředitelka Domů dětí a mládeže Český Těšín Eva Juricová.

Tato příspěvková organizace města letos dětem nabízí 355 dotovaných míst na 14 tematických příměstských táborech, kde je cena 700 korun za týden a dítě (mimo turnusu s koňmi, který vyjde na tisícovku). Nedotovaná místa v počtu 75 pak budou rodiče stát 1.200 korun na dítě a týden (tábor s koňmi 1.500 korun).

Kromě toho letos opět odjede osmdesát dětí na letní pobyt k Jadranu, většinu nákladů hradí město ze svého rozpočtu. Rodiny, mimo těch pobírajících sociální dávky, které jsou z poplatku zcela osvobozeny, hradí pouze tisíc korun na dítě a pobyt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…