Český Těšín: iž známe oficiální počet obyvatel našeho města k 1. 1. 2022

13.05.2022 7:29 | Tisková zpráva

Na počátku roku zveřejňujeme informativní data o počtu obyvatel z ministerského systému evidence obyvatel, avšak tím, kdo vydává oficiální počty, je Český statistický úřad. Ten nyní zveřejnil stav obyvatel k 1. lednu 2022 a rovněž údaje o pohybu obyvatel v roce 2021.

Český Těšín: iž známe oficiální počet obyvatel našeho města k 1. 1. 2022
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Podle dat ČSÚ měl Český Těšín k 1. lednu 2022 celkem 23 620 obyvatel, což je o 601 méně než k 1. lednu 2021. Podle dat o narozených, zemřelých, odstěhovaných a přistěhovaných však Českému Těšínu za rok 2021 ubylo pouze 152 obyvatel. Hlavní příčinou tohoto rozdílu je neúplná evidence osob vystěhovaných do zahraničí. Odchozí ne vždy úředně ukončí svůj pobyt na území České republiky, tudíž se jejich odchod nepromítne v demografických statistikách, ale zjistí se až při sčítání lidu, domů a bytů, ze kterého vychází ČSÚ při stanovení počtu obyvatel a které proběhlo v roce 2021.

V roce 2021 se podle statistiků narodilo o 150 osob méně, než zemřelo (202 narozených, 352 zemřelých). Příznivou zprávou je, že se z Českého Těšína odstěhovalo pouze o dvě osoby více, než přistěhovalo (521 přistěhovaných, 523 odstěhovaných).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

16:14 Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

Ekofond je peněžní fond města Jihlavy, jež se zabývá distribucí finančních prostředků k provozu sprá…