Cheb: Akce Dětský úsvit se zaměří na propagaci pěstounské péče

15.11.2015 11:37

Čtvrtý ročník osvětové akce, nazvané Dětský úsvit, se uskuteční v termínu od 18. do 20. listopadu

Cheb: Akce Dětský úsvit se zaměří na propagaci pěstounské péče
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

U příležitosti Světového dne prevence týrání a zneužívání dětí připravilo Centrum rozvoje pěstounské péče Správy zdravotních a sociálních služeb Cheb ve spolupráci s městem již 4. ročník osvětové akce nazvané Dětský úsvit, která proběhne v termínu od 18. do 20. listopadu. Letos bude zaměřena zejména na propagaci náhradní rodinné péče, konkrétně pěstounské péče.

„Letošní ročník má za cíl více oslovit i širokou veřejnou a vtáhnout ji do společné diskuze. Kromě mediální propagace a besed v rádiu Egrensis, které je partnerem akce, jsou pro veřejnost připraveny i dva zajímavé programy. Prvním z nich je workshop na téma Dětští delikventi, který se uskuteční 18. listopadu od 14 hodin v Kulturním centru Svoboda. Podělit o své zkušenosti a poznatky se přijdou například zástupci Okresního soudu v Chebu, Probační a mediační služby, policie nebo kurátor chebské radnice. Pro pěstounské rodiny bude pak od 16 hodin připraven bohatý kulturní program na hlavním sále Svobody. Chybět nebude taneční vystoupení, kouzelník či zvířátková show. Druhou akcí pro širokou veřejnost je beseda s pěstounskými rodinami, která proběhne 19. listopadu od 16 hodin v kavárně v objektu Papírna. Tato beseda je určena zejména těm, kdo se chtějí více dozvědět o přínosu pěstounské péče, získat informace, co pěstounská péče znamená, co obnáší a jak se případně mohou pěstouny stát. Dále jsme připravili také výstavu dětských obrázků na téma Strom přání. Centrum rozvoje pěstounské péče za tímto účelem přizvalo ke spolupráci Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Pohoda a Útočiště,“ uvedla vedoucí Centra rozvoje pěstounské péče Sonia Sudimacová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…