Cheb: Další etapa obnovy hradu je hotova

18.11.2020 12:09

Na další opravu se městu podařilo získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši přes 24 milionů korun.

Cheb: Další etapa obnovy hradu je hotova
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Na chebském hradě byly dokončeny stavební práce druhé etapy jeho obnovy za více než 4 miliony korun. V jejím rámci se nového zastřešení dočkala jihozápadní kasemata, kde dosud bylo pouze provizorní zakrytí z asfaltových pasů. V průběhu letošního roku došlo k úpravě nosné konstrukce zastřešení a výměně krytiny za prejzy (druh pálené střešní krytiny) včetně potřebných dozdívek lícového zdiva.

V první etapě úprav, která probíhala od června 2018 do října loňského roku, byly za více než 22 milionů korun kompletně opraveny dva úseky hradebního opevnění - na západní straně hradu a v úseku od vstupní brány po hradní palác.

V závěrečné třetí etapě se počítá se zastřešením jihovýchodních kasemat a jihovýchodního bastionu, kde budou následně vybudovány nové expoziční prostory.

Městu se na obnovu chebského hradu podařilo získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši přes 24 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

22:28 Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

Jak snížit dopravní zátěž ve Znojmě. To bylo hlavní téma diskuze odborníků v Centru Louka.