Cheb: Další úpravy území nad přehradou Skalka jsou hotové

23.12.2019 14:39 | Zprávy

Hotova je další fáze úprav území nad přehradou Skalka, jejíž součástí bylo například vybudování bezbariérové cesty pro pěší i cyklisty od hráze přehrady na Kachní kámen.

Cheb: Další úpravy území nad přehradou Skalka jsou hotové
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Vedle toho došlo v lokalitě bývalé plovárny a navazujícím území směrem k vyhlídce Egerwarte k dalším parkovým úpravám, doplnění mobiliáře (pergola, koše, lavičky, stojany na kola) nebo dobudování cestní sítě. Celkové náklady činily přibližně 10 milionu korun. Schválená evropská dotace z programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi ČR a Bavorskem přitom pokryje 90 procent uznatelných nákladů.

Letošní práce navázaly na úpravy, které se tady udělaly v předloňském roce. Vznikly zde nové cesty, bludiště či zavěšená lávka, upravilo se také okolí vyhlídky Egerwarte.

Realizace letošních úprav byla součástí přeshraničního projektu Brána do nitra Země, který je zaměřen na obnovu kulturního a přírodního dědictví s důrazem na geologii a vzdělávání. Partnery Chebu jsou geologická společnost z bavorského Fichtelbergu a město Františkovy Lázně, které pracuje na zatraktivnění přírodní rezervace Soos a Komorní hůrky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Milan Brázdil byl položen dotaz

Podle mě dezinformujete vy, když tvrdíte, co tvrdíte

Dobrý den, pane Brázdile, obracím se na vás zde, protože mi to přijde důvěryhodnější, i když mi zřejmě neodpovíte, snad si to aspoň přečtete. Jestli vás zajímá, co si myslím o korespondenční volbě tak vám řeknu, že je mi to úplně jedno, spíš mě štve, že vy poslanci (koalice i opozice) řešíte právě t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Město investuje do energetických úspor a modernizace 34 budov

7:37 Liberec: Město investuje do energetických úspor a modernizace 34 budov

Úspory přes 90 milionů korun za energie a významné zlepšení technického stavu u více než 30 budov, v…