Cheb: Distribuce roušek ze státních rezerv

19.02.2021 9:15

Roušky nyní dostávají ohrožené skupiny, široké veřejnosti se mají začít vydávat v pondělí 22. února.

Cheb: Distribuce roušek ze státních rezerv
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Výdej chirurgických roušek ze státních rezerv občanům Chebu mladším 60 let by měl být zahájen v pondělí 22. února. Do té doby budou distribuovány seniorům 60+ a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Město obdrželo od státu celkem 93 600 kusů chirurgických roušek, tedy cca 3 kusy na jednoho obyvatele. Je tedy zcela nemožné, aby byla z této dodávky uspokojena potřeba všech občanů města po dobu uzávěry, která může trvat i několik týdnů. Vedení města proto v souladu s pokyny vlády rozhodlo o přednostní distribuci roušek mezi ohrožené skupiny obyvatelstva.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

Na služebně městské policie v hale vlakového nádraží probíhá až do pátku 19. února jejich výdej občanům ve věku 60+, kterých v Chebu žije více než 8 200. Výdej probíhá vždy v době od 7:30 do 18:30 hodin. Každý z příchozích seniorů obdrží maximálně 8 kusů roušek. Celkově jich je pro tuto věkovou skupinu předběžně vyčleněno 66 000 kusů.

Dalších celkově 8 000 roušek město poskytne osaměle žijícím seniorům, kterým se rozvážely potravinové balíčky, dobrovolníkům, kteří pomoc chebským občanům i nadále zajišťují, Správě zdravotních a sociálních služeb, dobrovolným hasičům, diecézní charitě, úřadu práce a odboru sociálních věcí a zdravotnictví.

Distribuce zbylých roušek pro širokou veřejnost by měla začít, jak již bylo uvedeno, v pondělí 22. února. Výdejní místa, hodiny výdeje i počet kusů na občana (záviset bude na tom, kolik seniorů 60+ projeví o roušky zájem, i na případné další dodávce roušek) upřesníme co nejdříve.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…