Cheb: Dvoudenní historické Valdštejnské slavnosti už tento týden

21.08.2017 12:17

Na diváky čeká řada novinek. Dvoudenní slavnosti se v Chebu budou konat v pátek 25. srpna a v sobotu 26. srpna.

Cheb: Dvoudenní historické Valdštejnské slavnosti už tento týden
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

V nabitém programu nechybí tradiční lákadla, jako například divácky atraktivní vojenská bitva, která se tentokrát odehraje na náměstí, nebo průvod z hradu do Krajinky. „Snažíme se do akce maximálně zapojit místní skupiny, školy a podobně,“ řekl chebský starosta Antonín Jalovec.

Vyjma vojska, které jezdí spolu s představitelem Albrechta z Valdštejna, se tak představí místní šermíři, děti z dramatického oddělení chebské základní umělecké školy či herci Západočeského divadla v Chebu. „Letošní největší novinkou je, že centrum slavností bude tentokrát na chebském náměstí, kde vyroste jakási aréna, ve které se budou odehrávat rytířské bitvy,“ popsal program starosta.

„Bylo by skvělé, kdy se do dění zapojili i samotní diváci, a to tím, že by přišli v historických kostýmech a tak zdůraznili tehdejší atmosféru her. Několik málo akcí v rámci slavností je zpoplatněno, lidé v dobových kostýmech však mají vstup zdarma," doplnil starosta.

Slavnosti přijdou městský rozpočet na milion korun, dalších 100 tisíc korun jde z rozpočtu Karlovarského kraje a další část zaplatí sponzoři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…