Cheb: Generel dopravy ukáže situaci ve městě

26.09.2017 13:01

Město přehodnocuje systém parkování v centru městských částí

Cheb: Generel dopravy ukáže situaci ve městě
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Město Cheb se dlouhodobě potýká s nedostatkem parkovacích míst, a proto řeší situaci přehodnocením stávajícího systému.

„Problém s parkováním, především pak v centru města, je dlouhodobý. V současné době si necháváme zpracovat generel dopravy, který by měl ukázat, kolik parkovacích míst je aktuálně v centru města a kolik by jich bylo možné ještě vytvořit,“ uvedl starosta města Antonín Jalovec.

"Rezidentní parkoviště pro občany, tedy místa, kde jsou barevně vytyčená parkovací stání, a lidé si tak musí zaplatit roční parkovací kartu, zůstávají během dne prázdná. Naopak tam, kde jsou vyhrazená parkoviště na mince, tak tam jsou parkoviště prázdná ve večerních hodinách," uvedl místostarosta Zdeněk Hrkal.

Změna by se neměla týkat parkovacích boxů

„Naší snahou je, aby placená místa mohli lidé využívat v určitou dobu během dne a naopak vyhrazená stání na kotouče nebo parkovací lístky by mohla být využívána během večera a noci,“ upřesnil místostarosta Hrkal. Předpoklad je, že by lidé na rezidentních místech mohli stát mezi 8. až 17. hodinou, protože v tu dobu jsou většinou rezidenti v práci. Připravovaná změna by se neměla týkat parkovacích boxů určených přímo na jméno.

„Generel dopravy bude sloužit i jako vodítko k tomu, abychom měli přehled o celkovém zatížení ulic a provozu v nich. Následně pak budeme moci plánovat i větší opravy komunikací,“ doplnil starosta. Systém by mohl být spuštěn již začátkem příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…