Cheb: Historicky první prohlídky krovů městských domů se zcela zaplnily

02.05.2017 17:45 | Zprávy

Jedinečnost prohlídky, která umožňuje vstoupit do běžně nepřístupných prostor s tak mimořádnými exponáty, kterými chebské krovy jsou, dali návštěvníci najevo nejen pozorností, věnovanou výkladu, ale i slovním komentářem.

Cheb: Historicky první prohlídky krovů městských domů se zcela zaplnily
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Dne 1. 5. 2017 se po půdách městských domů na náměstí prošli návštěvníci města, kteří se jako první zaregistrovali (www.historickycheb.cz) na prohlídku, nazvanou “Pod střechami chebských domů.“ Nová turistická trasa, komentovaná v českém či německém jazyce, vzbudila zasloužený zájem. Jedinečnost prohlídky, která umožňuje vstoupit do běžně nepřístupných prostor s tak mimořádnými exponáty, kterými chebské krovy jsou, dali návštěvníci najevo nejen pozorností, věnovanou výkladu, ale i slovním komentářem. Ocenili především flexibilitu města, které se prostřednictvím svého odboru správy majetku dokáže vyrovnat s požadavky, vzniklými s otevřením této výjimečné prohlídkové trasy. Nejde tu například jen o dodržování bezpečnosti návštěvníků, zvláštní dohled nad památkou zde uplatňuje také Národní památkový ústav.

Během prohlídek padlo množství dotazů, jak z historie města a jednotlivých domů, tak k samotným tesařským dílům. Překvapením byla zvuková kulisa, která výklad na vhodném místě doplňuje.

Správní rada Nadačního fondu Historický Cheb, který byl iniciátorem prohlídek, si může ve svém projektu odškrtnout tento bod jako splněný. Dalšími v řadě jsou vernisáž stálé výstavy Historické krovy – chebský fenomén a křest stejnojmenné publikace. K této události jste srdečně zváni 16. května od 16 hodin do Františkánského kláštera.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

válka

Fakt si myslíte, že NATO, což jsme i my, chce válku s Ruskem? Máte proto nějaké důkazy? A myslíte si, že i Ukrajina chtěla válku s Ruskem? Podle mě jediný, kdo chce válku a začalo jí, je Rusko, které by evidentně chtělo obnovit i svůj vliv v Evropě po druhé světové válce.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hradecko-pardubická aglomerace hlásí první dokončené projekty

10:28 Pardubice: Hradecko-pardubická aglomerace hlásí první dokončené projekty

Pardubice přivítaly na dalším jednání klíčové partnery aglomerace. Program byl po čtvrt roce opět na…