Cheb: Lávka na Švédský vrch by se mohla rekonstruovat příští rok

12.02.2017 12:30

V první polovině příštího roku se má rekonstruovat kolejiště. Město by díky tomu nemuselo hradit nutné výluky.

Cheb: Lávka na Švédský vrch by se mohla rekonstruovat příští rok
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Celková rekonstrukce lávky pro pěší na Švédský vrch, která musela být vloni v srpnu kvůli havarijnímu stavu uzavřena, by se mohla realizovat v první polovině příštího roku. Takový je výsledek nedávného jednání místostarosty Pavla Hojdy s vedením Správy železniční dopravní cesty. „Správa plánuje na první polovinu příštího roku rekonstrukci kolejiště, nad kterým lávka vede. Připravujeme proto smlouvu o spolupráci mezi městem a Správou, díky které by mělo dojít ke koordinaci obou akcí, tedy rekonstrukcí kolejiště a lávky. Zároveň jsme se také předběžně dohodli, že pokud by Správa měla nějaké speciální požadavky na podobu lávky, tak by případné zvýšené náklady uhradila,“ uvedl místostarosta Hojda.

Díky koordinaci obou staveb by město výrazně ušetřilo. Nemuselo by totiž hradit náklady na výluky, které si rekonstrukce lávky vyžádá. „Podle hrubých odhadů by město mělo za výluky zaplatit až 30 milionů korun. Navíc je šance, že bychom mohli získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Díky tomu by rekonstrukce lávky, která by podle několik let staré studie měla stát přibližně 100 milionů, nemusela být pro město až tak finančně náročná. Dostat bychom se mohli na nějakých 30 či 40 milionů,“ poznamenal starosta Petr Navrátil.

„S představiteli Státního fondu dopravní infrastruktury jsme dohodnuti, že bychom žádost o dotaci mohli podat při zářijovém termínu. Do té doby však musíme mít hotovou projektovou dokumentaci. Proto se již připravuje výběrové řízení na projektanta,“ doplnil místostarosta Hojda.
V rámci rekonstrukce by mělo dojít také ke zlepšení přístupnosti lávky pro maminky s kočárky či hůře pohyblivé, což byl doposud velký problém především na jejím konci na Švédském vrchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…