Cheb: Léto patřilo opravám školských zařízení

02.09.2017 9:34

Milionové částky jdou každoročně do oprav škol a školek zřizovaných městem. Kontrolního dne se zúčastnil i starosta města.

Cheb: Léto patřilo opravám školských zařízení
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Léto končí a za pár dní děti opět usednou do školních lavic. Během prázdnin však v některých chebských školách a školkách probíhal čilý pracovní ruch.

„Kromě údržby a oprav chebských komunikací, chodníků a veřejných prostranství probíhaly investiční práce v několika chebských základních a mateřských školách. Dnes jsem si za přítomnosti pracovníků odboru investic prohlédl dokončovací práce v budově základní školy na Kostelním náměstí. Více jak dva miliony korun stálo vybudování nových rozvodů elektřiny, osazení tříd novými umyvadly, bateriemi a průtokovými ohřívači. Samozřejmostí bylo i obložení kolem sanitárních zařízení,“ vyjmenoval práce starosta Antonín Jalovec.

Vzhledem k tomu, že škola byla nově vymalována, ještě dnes probíhají jak ve třídách, tak na chodbách školy uklízecí práce, kterých se zhostili samotní učitelé.

„Při prohlídce školy jsem měl možnost krátce pohovořit i s pedagogy, kteří v této speciální škole učí děti s nejrůznějšími vadami. Sám jsem povoláním pedagog tak vím, co toto náročné povolání obnáší. Tato škola hraje velmi významnou roli ve městě, neboť je přímo napojena na domov Mája a pomáhá díky svým službám lidem s vysokou mírou zdravotního postižení,“ doplnil starosta.

Škola na Kostelním náměstí není jedinou školou, kde probíhají investiční akce. Rekonstrukcí prochází například 1. základní škola na Skalce, kde práce budou přecházet i do příštího roku. Školní výuka však nebude narušena, neboť se jedná o zateplení objektu. Na opravu v celkové výši 35 milionů korun se městu podařilo získat dotaci z Operačního programu životního prostředí ve výši téměř 14 milionů korun.

„Součástí prací je zateplení fasády a střešního pláště, výměna původních oken a vybudování větracího systému. S dokončením prací počítáme v říjnu roku 2018,“ uvedl starosta Jalovec, v jehož gesci jsou investice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…