Cheb: Rýsuje se spolupráce s rakouským městem Leonding

22.10.2016 20:41

V pátek se uskutečnilo setkání představitelů města Cheb a rakouského Leondingu za účelem možné spolupráce.

Cheb: Rýsuje se spolupráce s rakouským městem Leonding
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Na pozvání vedení chebské radnice se dnes uskutečnila celodenní návštěva představitelů rakouského města Leonding. Jedná se o rakouské okresní město ve spolkové zemi Horní Rakousy. Počtem obyvatel je srovnatelné s městem Cheb. Obě města mají zájem o možné navázání přátelských vztahů především v oblasti rozvoje přeshraniční spolupráce. Jako možný námět pro spolupráci se rýsuje účast leondingské kapely na prestižním hudebním festivalu FIJO. Rakouští sousedé také dlouhodobě podporují projekt ekologických staveb, což je pro město Cheb možný další impulz k připravovaným projektům.

„Vzhledem k tomu, že byla ukončena spolupráce s městem Rheden v Holandsku, naskýtá se nový možný partner pro naše město. Dnešní návštěva byla poznávací. Program byl uzpůsoben tak, abychom představili zajímavosti města jako například území Krajinky, chebské náměstí, Chebský hrad, ale také okolní Františkovy Lázně,“ uvedl starosta města Petr Navrátil.

„Těší nás, že o spolupráci je zájem, proto budeme v dalších jednáních pokračovat. Je to i možnost představit veřejnosti společenský a kulturní život rakouských sousedů,“ sdělil Michal Pospíšil, v jehož gesci je přeshraniční spolupráce města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…