Cheb: Také ´dvojka´ bude mít moderní sportoviště

22.03.2014 21:12

Jeho součástí bude běžecký ovál a hřiště s umělým povrchem, sektory, dráha pro in line bruslaře i zázemí.

Cheb: Také ´dvojka´ bude mít moderní sportoviště
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Na místě zchátralého sportovního areálu tělovýchovné jednoty Olympionik mezi ulicemi K Nemocnici a Vrbenského vyrůstá moderní sportoviště pro 2. základní školu. Ta je jedinou z chebských ´základek´, která vlastní sportovní hřiště dosud neměla. „Součástí sportoviště bude dvousetmetrový běžecký ovál a víceúčelové hřiště s umělým povrchem, atletické sektory, dráha pro in line bruslaře i potřebné zázemí,“ uvedl místostarosta Vladimír Hartmann. „Zároveň sem budou přesunuty herní prvky ze školní zahrady 2. základní školy v Májové ulici, protože nový areál bude využívat rovněž družina.“

Výstavba sportovního areálu by měla být hotova do konce dubna. Náklady mají činit přibližně 10 milionů korun, přičemž 85 procent pokryje dotace z Regionálního operačního programu Severozápad. „Nový areál bude sloužit nejen pro potřeby školy a tělovýchovné jednoty Olympionik, ale podobně jako ostatní školní hřiště také veřejnosti,“ dodal místostarosta.

V rámci projektu Otevřená sportoviště jsou veřejnosti ve vyhrazených časech k dispozici sportovní areály u všech základních škol i domu dětí a mládeže. Díky finančnímu příspěvku z městské pokladny jsou zde v hodinách vyhrazených veřejnosti přítomni správci, kteří zájemcům rovněž půjčují sportovní náčiní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

16:31 Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

Představitelé města Plzně, radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková a radní pro ob…