Cheb: Upraveny jsou zahrady u dalších dvou školek

27.12.2023 20:34 | Tisková zpráva

Na vybudování edukačních zahrad u školek v Bezručově ulici a na Divadelním náměstí získalo město dotaci ze Státního fondu životního prostředí.

Cheb: Upraveny jsou zahrady u dalších dvou školek
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Zahrady dalších dvou chebských mateřských škol prošly proměnou. Úpravy se týkaly školek v Bezručově ulici a na Divadelním náměstí.

„S úpravami zahrad jsme začali v letech 2009 a 2010, kdy se za desítky milionů korun kompletně zrekonstruovaly velké zahrady u školek v ulicích Komenského, Osvobození, 26. dubna a na sídlišti Zlatý Vrch. Nyní se zaměřujeme na ty, které na rekonstrukci stále čekají,“ uvedl místostarosta Michal Pospíšil.

Na vybudování edukačních zahrad u školek v Bezručově ulici a na Divadelním náměstí získalo město dotaci ze Státního fondu životního prostředí ČR v celkové výši přes 700 tisíc korun. Úpravy obou zahrad přitom přišly zhruba na 1,1 milionu korun.

„Díky úpravám budou moci děti trávit na zahradách více času. Venkovní prostory se stanou jakousi rozšířenou třídou, kde si děti budou nejen hrát, ale také se něco dozví o rostlinách a přírodě,“ upřesnil místostarosta Pospíšil.

V upravených zahradách je nejen nově vysázená zeleň, ale třeba i vyvýšené záhony, díky kterým budou moci děti pozorovat růst rostliny. Na Divadelním náměstí vznikl rovněž malý amfiteátr s pódiem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

22:05 Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

Také letos se Prostějované a návštěvníci našeho města mohou těšit na bohatou škálu kulturních aktivi…