Cheb: V modrém věžáku vzniknou malometrážní byty

13.06.2017 10:03

Ve věžáku by mohlo být 60 až 70 bytů o velikostech od garsoniéry po 2 + kk.

Cheb: V modrém věžáku vzniknou malometrážní byty
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

V bývalé vysokoškolské koleji, takzvaném modrém věžáku, chce město vybudovat malometrážní byty. Prázdnou devítipatrovou budovu koupilo od Západočeské univerzity v loňském roce za odhadní cenu ve výši 25,8 milionu korun. Mezi studenty byl o tento typ ubytování stále menší zájem, a proto se škola rozhodla kolej zavřít a pokoje pro zbývající zájemce zřídit přímo ve své budově v Hradební ulici. „Ve věžáku by mohlo být 60 až 70 bytů o velikostech od garsoniéry po 2 + kk. Náklady by přitom neměly být až tak vysoké. Pohybovat se mají v řádu jednotek milionů. Stačí totiž udělat dílčí úpravy a jednotlivé byty dovybavit, například kuchyňskými linkami. O dvě podlaží má také zájem správce sousedního sportovního areálu. Chtěl by je využít pro ubytování sportovců, kteří přijedou na zápasy, soustředění a podobně. V žádném případě ale nechceme ztratit kontrolu nad tím, komu budou byty pronajímány. Rozhodně nedopustíme, aby zde bydleli podobní lidé jako v soukromém objektu v Hálkově ulici,“ uvedl starosta Antonín Jalovec.

Vybudováním dalších bytů město reaguje na rostoucí poptávku po bydlení v Chebu. Ta souvisí především s rozvojem průmyslového parku. „V poslední době tam vznikly stovky nových pracovních míst a další budou přibývat. Firmy proto shánějí nové zaměstnance. Buď se nám do Chebu podaří přilákat lidi, kteří se tady i  s rodinami usadí, nebo to firmy budou řešit najímáním pracovníků přes agentury. My chceme jít první cestou. V Chebu proto musí vznikat nové byty. Jejich nabídka je pro další rozvoj Chebu klíčová,“ doplnil starosta.

Výstavbu nových bytových domů plánují hned na několika místech Chebu také soukromí investoři. V příštím roce se má začít stavět například na pozemcích po budově Rudolfina přímo v centru města. V několika etapách tady má vyrůst bytový komplex, který nabídne kvalitní bydlení včetně podzemních garáží. První z více než stovky plánovaných bytů by přitom měly být zájemcům k dispozici v roce 2019. Výstavba dalších řadových domků a nově i menších bytových domů je plánována také v lokalitě Klášterní mlýn u sídliště Skalka. „Také město chce připravit další pozemky pro individuální výstavbu rodinných domů, a to například v Hájích,“ uzavřel starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…