Cheb: Vánoční trhy počítají s novinkou

19.01.2017 6:32

Vyhodnocení adventních trhů přineslo i nové nápady. Sníh bude, i kdyby počasí sněhovou nadílku nepřineslo

Cheb: Vánoční trhy počítají s novinkou
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

„S pořadateli adventních trhů jsme měli vyhodnocení, které přineslo i nové nápady, jak tuto velkolepou akci ještě zpestřit. Protože v posledních letech je zimní počasí velmi vrtkavé, chceme mít nadcházející vánoční trhy opravdu bílé. Rádi bychom si na zahájení zapůjčili sněhovou sprchu, což je menší obdoba sněhového děla, které používají provozovatelé vleků na sjezdovkách. Zařízení, které dokáže z vody vyrábět sníh, i když je několik stupňů nad nulou, by se mělo postarat, aby v Chebu vládla vánoční atmosféra bez ohledu na rozmary počasí," nastínil starosta Petr Navrátil.

Vzhledem k stále se zvyšujícímu počtu návštěvníků, je třeba zajistit i lepší organizaci. Lidí, kteří míří na slavnostní zahájení, je totiž stále více. To loňské, co se týče návštěvnosti, daleko překonalo všechny předcházející ročníky. „Lidé stáli natěsnáni na sobě v prostoru za stánky, na chodnících, parkovištích a v horní části náměstí až prakticky k Prioru," popsal starosta.

„Na toto se budeme muset opravdu zaměřit. Bude nutné kvůli bezpečnosti návštěvníky usměrnit do několika koridorů a vyznačit únikové trasy. Třeba pomocí přenosných zátarasů. Stejně jako se to dělá například na rockovém koncertě," dodal.

Skladba adventních trhů by měla být zachována. V letošním roce město zakoupilo padesát párů bruslí, které si mohou lidé bezplatně zapůjčovat. Nyní jsou k dispozici na chebském zimním stadionu. Možné změny v rámci trhů zaznamená i dětský koutek, kde by vedle kolotoče mohly být i další dětské atrakce jako například perníková chaloupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…