Chomutov: Letošní městské slavnosti se spojí s horníky a budou v červnu

13.02.2017 18:09

Město Chomutov má tento rok čest hostit setkání hornických a hutnických obcí. Spojí ho s Chomutovskými slavnostmi pod názvem Chomutovské krušení.

Chomutov: Letošní městské slavnosti se spojí s horníky a budou v červnu
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Letos se spojí pod názvem Chomutovské krušení 2017 tradiční akce Chomutovské slavnosti se setkáním horníků a hutníků Chomutováci byli zvyklí na slavnosti v dubnu, Chomutovské krušení je naplánováno na červen (16. – 18. června 2017).

Chomutov je tradičním účastníkem každoročních setkání obcí a měst s hornickou a hutnickou tradicí, prestižní akci pořádal i před pěti lety. Pořadatelstvím Setkání HMO ČR město vyjadřuje úctu a obdiv k nebezpečné práci horníků a hutníků, k jejich tradicím. Uznává také přínos a vliv obou odvětví na rozvoj města.

Nad akcí převzali záštitu ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Na tuto akci získalo Statutární město Chomutov dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj ve formě příspěvku ve výši 15 000 EUR prostřednictvím Společného Fondu malých projektů SN-CZ-2014-2020 od Euroregionu Krušnohoří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…