Chomutov je v kraji nejlepším městem s přístupem veřejné správy a ziskem dotací

29.11.2014 8:38

Každoroční srovnávací průzkum Město pro byznys určil pořadí měst v Ústeckém kraji. Chomutov se celkově umístil na druhém místě za krajským městem.

Chomutov je v kraji nejlepším městem s přístupem veřejné správy a ziskem dotací
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Ze šestnácti měst regionu byl první v přístupu veřejné správy, a v získávání dotací. „Výborné umístění Chomutova ukazuje na dobrý přístup veřejné správy, který je v konfrontaci s nezaměstnaností či vzdáleností k dálnici. Kritéria, jež můžeme ovlivnit, potvrzují již několikrát oceňovanou práci radnice,“ uvedl primátor města Jan Mareš.

Chomutovský magistrát nabízí občanům i podnikatelům největší počet úředních hodin, výborně uspěl v testu elektronické komunikace, na předních místech je i díky rozsahu a nabízeným službám městského informačního centra. Negativem je dlouhodobá nezaměstnanost především mladých, kterou vyvažuje počet studentů v odborném vzdělávání. „Je to běh na dlouhou trať, ale různými projekty podporujeme a budeme podporovat odborné vzdělávání. Trh práce potřebuje zručné odborníky, proto se už děti v mateřských a základních školách dozvídají o řemeslech a jejich výuce v chomutovských školách,“ připomněl primátor Mareš. Na kvalitu lokality má třeba vliv ceny bytů nebo nejmenší znečištění ovzduší, kde Chomutov vítězí, naopak problémem je vzdálenost k dálnici. Výzkum ukázal, že například v podnikatelském prostředí vyšší podíl středních a velkých firem jde ruku v ruce s menším podílem podnikatelů. V podnikatelském prostředí celkově získalo město jedenáctou příčku.

V letošním roce týdeník Ekonom vyhlásil již sedmý ročník srovnávacího výzkumu Město pro byznys, nyní jsou známé výsledky jednotlivých krajů. V loňském roce se Chomutov umístil v rámci kraje na čtvrtém místě a obdržel uznání za největší investice z městského rozpočtu. V roce 2011 byl v rámci kraje první.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…