Chrudim: Hospodářská budova školy U Stadionu září novotou i barvami, přinese i další úspory

12.11.2017 8:35

Město Chrudim právě dokončilo zateplení další z četných budov Základní školy Chrudim, U Stadionu 756. Rekonstrukce se tentokrát týkala dvoupatrového objektu převážně hospodářské budovy s kuchyní v přízemí a učebnami a kabinety ve druhém patře.

Chrudim: Hospodářská budova školy U Stadionu září novotou i barvami, přinese i další úspory
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Rekonstrukce zahrnuje kompletní zateplení obvodového pláště objektu, tedy zateplení střechy a obvodových stěn a výměny oken.

„Město tak učinilo další krok k energetickým úsporám na budovách ve svém majetku. Tato opatření navazují na rekonstrukci a zateplení objektu prvního stupně školy předloni a na zateplení tělocvičny v loňském roce,“ říká starosta města Petr Řezníček.

V obou předcházejících rekonstrukcích novou sněhově bílou fasádu rozsvítily veselé barevné prvky a letos tomu není jinak. Pro decentní barevné přízdoby se již dříve vžil název „pastelky“.

Kompletní rekonstrukcí prošla také školní kuchyně. Zde najdeme novou podlahu s protiskluzným povrchem, nová okna s izolačním dvojsklem, nové jsou vnitřní rozvody vody, kanalizace, plynu a elektro, dále bylo zapotřebí několik drobných stavebních úprav. Úpravy se dotkly také zásobovací rampy v zadním traktu budovy. Do kychyně také přibylo několik kusů kuchyňského vybavení, v loňském roce pak nová vzduchotechnika.

Zvláštní péče byla věnována dříve problematickému místu, a to venkovním schodům do budovy. „Ty občas v zimě namrzaly, proto jsou schody nově opatřeny protiskluzným povrchem, protiskluznou hranou, a dokonce i speciálním kabelovým vytápěním,“ vypočítává místostarosta Jan Čechlovský. Kromě toho se pamatovalo i na samotný vstup do budovy, kde byla vyměněna prosklená stěna s hliníkovými rámy.

Stavební práce realizovala společnost D&D Profi s. r. o. z Dašic. Město do rekonstrukce budovy včetně dozoru investovalo 7 589 000 včetně DPH, a to z vlastních zdrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…