Chrudim: Jednání o revitalizaci prostoru za Muzeem se vrací na začátek

01.04.2015 19:31

Architekt Marek Janatka navrhl chrudimským radním další postup řešení plochy nádvoří za Muzeem.

Chrudim: Jednání o revitalizaci prostoru za Muzeem se vrací na začátek
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Jako architekt města vnímám negativně nemožnost dohody ve věci úprav cenného a přitom zanedbaného prostoru nádvoří Muzea v prostoru dnešního letního kina“, uvedl mj. ve své zprávě.

Něco z historie: V květnu 2007 Rada města Chrudimi schválila záměr revitalizovat území v rozsahu od budovy muzea až po soutok s náhonem. Atelier K2 Praha (arch. Škarda a arch. Poláček) vytvořil studii, která zhodnotila následující jednotlivé prvky: řeku a náhon, dosah centra města, kontakt s historickou budovou muzea, zeleň, rychlou dostupnost na kapacitní komunikaci. V následujícím roce Rada města souhlasila s dopracováním dalších stupňů projektové dokumentace a s následnou realizací. Po komunálních volbách v říjnu 2010 a změnách na radnici bylo pozastaveno zpracování projektové dokumentace a od června 2011 byl areál vypůjčen občanskému sdružení MaChr za Chrudim malebnou za účelem provozování kulturních, společenských a zájmových akcí. V následujících letech došlo k řadě jednání mezi zástupci města a občanským sdružením ve snaze najít kompromis mezi projektem zpracovaným Atelierem K2 a požadavkem na zachování provozu letního kina…

„Vzhledem k nemožnosti najít v současné době kompromis nám architekt města předložil návrh, aby bylo při hledání řešení revitalizace areálu postupováno znovu od začátku, za účasti všech dosud zúčastněných aktérů projednávání i veřejnosti. Za daných okolností se to zdá být nejrozumnějším řešením, které radní posvětili,“ říká místostarosta Jan Čechlovský.

Odbor územního plánování a regionálního rozvoje ve spolupráci s architektem města má za úkol připravit veřejné projednání na přelom dubna a května 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: chrudim.eu

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…