Chrudim hledá nájemce do nebytových prostor zrekonstruovaného domu č. p. 87 v Široké ulici, nájemné se nezvyšuje

01.02.2017 16:47

Rada města Chrudim schválila na svém posledním jednání zveřejnit záměr na pronájem nebytových prostor v objektu č. p. 87 v Široké ulici v Chrudimi.

Chrudim hledá nájemce do nebytových prostor zrekonstruovaného domu č. p. 87 v Široké ulici, nájemné se nezvyšuje
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Atraktivní nebytové prostory o celkové výměře 47,33 m2 určené pro k podnikání si pronajme zájemce, který ve výběrovém řízení předloží nejvyšší nabídku nájemného za m2 na rok. Tato nabídka zároveň na základě dřívějšího usnesení Rady města Chrudim nesmí být nižší než nájemné stanovené pro I. zónu města Chrudimi, tedy 1200 Kč za m2 a rok.

Dle stejného usnesení rady bude město při výběru nejvýhodnějšího nájemce přihlížet kromě výše nájemného také k druhu poskytované služby z hlediska zájmů občanů města Chrudim.

„Je třeba uvědomit si, že se nacházíme v centru města, dokonce v městské památkové zóně. Mělo by jít tedy o solidní typ podnikatelské činnosti, ze které by měli užitek jak obyvatelé Chrudimi, tak i její návštěvníci,“ vysvětluje první místostarosta Chrudimi Jaroslav Trávníček.

Nebytové prostory domu č. p. 87 se nacházejí v přízemí výrazného nárožního domu, jejž až do konce loňského roku město nákladně rekontruovalo do původní podoby ve výrazně zdobném stylu eklektického historismu.

Na stejném jednání 23. ledna 2017 zároveň schválila Rada města Chrudim, stejně jako v letech minulých, záměr ceny nájemného z nebytových prostor v nemovitostech ve vlastnictví města nepovýšit o průměrnou míru inflace předcházejícího roku. Ta v loňském roce dle zjištění Českého statistického úřadu činila 0,7 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…