Chrudim tiší hlad po individuálním bydlení

16.03.2017 6:33

První těžké stroje jsou od začátku března k vidění na pozemcích v chrudimské místní části Markovice. Stavebními pracemi v lokalitě poblíž hřiště město postupuje v avizované přípravě pozemků.

Chrudim tiší hlad po individuálním bydlení
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Touto investicí dává město Chrudim po letech možnost individuálním stavebníkům realizovat vlastní bydlení v rodinných domech,“ říká starosta Petr Řezníček.

Do listopadu letošního roku zde mají být položeny inženýrské sítě – kanalizace, vodovod a plynovod, to vše rovnou s přípojkami. Kromě toho zde vznikne technická infrastruktura pro veřejné osvětlení a příprava pro veřejné komunikace. Valná část z pozemků je již zájemci smluvně vázána a nebo rezervována.

„Pro ty, kteří chtějí bez zbytečných starostí stavět, je tato nabídka příjemná. Nemusí se zabývat takovými starostmi, jako je přístupová komunikace a zajištění inženýrských sítí, které ne vždy jsou jednoduché, a mohou se věnovat výhradně vlastnímu objektu,“ těší místostarostu Jaroslava Trávníčka.

Je dobře, že se práce konečně rozběhly, projekt jsme připravovali poměrně dlouho. Velký zájem o parcely v této lokalitě je důkazem, že se jednalo o správné rozhodnutí města,“ doplňuje místostarosta Jan Čechlovský.

Stavebních prací se ujala společnost MBM TRADE CZ z Újezdu nad Lesy, a to díky úspěšnému výběrovému řízení s nabídkovou cenou 10 843  278 Kč vč. DPH.

Veškeré podrobné informace včetně výkresů, geometrického plánu, regulativů, stavu prodeje/rezervace, aj. jsou k dispozici na  webu města chrudim.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…