Chrudim vypisuje zakázku na vnitřní rekonstrukci radnice

28.05.2017 15:56

„Počítáme s tím, že realizace akce bude probíhat od poloviny července do konce roku 2017. Po dobu stavebních prací bude budova radnice zcela uzavřena,“ dodává starosta Petr Řezníček.

Chrudim vypisuje zakázku na vnitřní rekonstrukci radnice
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Na konci měsíce dubna byly zahájeny stavební práce na opravě fasády nové radnice na Resselově náměstí a nyní zahájilo město Chrudim kroky směřující k výběru realizátora rekonstrukce vnitřních prostor objektu. Rada města Chrudim na svém jednání 10. května schválila pro zmiňovanou investiční akci zadání výběrového řízení.

„Od druhé poloviny loňského roku probíhala příprava projektové dokumentace nejen na dlouhodobě plánovanou rekonstrukci elektroinstalace v budově radnice, ale postupně i další stavební úpravy uvnitř objektu,“ říká starosta města Petr Řezníček.

Ty podle starosty souvisí nejen s očekávaným narušením většiny omítek a dlažeb, ale i s logickou potřebou řešit při jedné stavbě další opotřebené vnitřní rozvody a součásti objektu. Kromě samotné kompletní rekonstrukce elektroinstalace včetně nového řešení rozvaděčů a proudové ochrany tak dojde například k rekonstrukcím sociálních zařízení včetně stoupacích rozvodů, řešení sanačních omítek v postižených prostorách, vybavení klimatizačními jednotkami v horních podlažích, ale i stavebním pracím ve dvoře objektu.

Celková cena investice je podle projektu odhadována na cca 11 milionů korun, reálná cena bude společně se jménem vítěze soutěže známa na začátku měsíce června.

„Počítáme s tím, že realizace akce bude probíhat od poloviny července do konce roku 2017. Po dobu stavebních prací bude budova radnice zcela uzavřena,“ dodává starosta Petr Řezníček. Vedení města a odbory sídlící na Resselově náměstí budou dočasně sídlit v budově městského úřadu na Pardubické ulici, případně v dalších městských objektech. O všech dočasných změnách a opatřeních bude veřejnost včas informována.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…