Chrudim zahájí Dny evropského dědictví v roce 2017

28.06.2016 20:59

Chrudim se v roce 2017 stane pořadatelem Národního zahájení EHD (European Heritage Days - Dnů evropského dědictví) spolu se Sdružením historických sídel Čech, Moravy a Slezska (dále jen SHS ČMS). Tuto informaci spolu s blahopřáním zaslala městu v těchto dnech Mgr. Květa Vitvarová, ředitelka sdružení.

Chrudim zahájí Dny evropského dědictví v roce 2017
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Akce se bude konat 8. a 9. září 2017, tedy v termínu, kdy probíhá Den otevřených dveří památek. Pro účastníky bude připraven i doprovodný program k tématu, kterým bude pro tento rok „Památky a příroda“. Odhadovaná výše nákladů je maximálně 300.000 Kč, příspěvek na organizaci akce ve výši 50% poskytne SHS ČMS. Noclehy a stravování si hradí sami účastníci.

„Jsme rádi, že budeme moci využít našich zkušeností z roku 2005, kdy jsme v souvislosti s oslavami 950. výročí první písemné zmínky o Chrudimi nabídku spolupořadatelství evropského a národního zahájení EHD poprvé přijali,“ řekl starosta Petr Řezníček.

Dny evropského dědictví se pod záštitou Rady Evropy konají ve více než čtyřiceti evropských zemích. Česká republika se k projektu poprvé připojila v roce 1991. Každý rok se tak v měsíci září otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…