CityCON 2016 zaplnil Kulturní dům v Písku experty z oblasti moderních technologií i životního prostředí

23.09.2016 17:31

V Písku se ve čtvrtek 22. září uskutečnila odborná konference věnovaná problematice Smart City a Smart Region, kterou pořádalo Technologické centrum Písek.

CityCON 2016 zaplnil Kulturní dům v Písku experty z oblasti moderních technologií i životního prostředí
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Celou akci zaštítil místostarosta Josef Knot, který představil Smart City Písek i plány do budoucna. „Písek byl ve středu v belgické Lovani oficiálně přizván konsorciem Trondheimu, Padovy a Lovaně k účasti na připravovaném projektu Smart Cities and Communities lighthouse projects v rámci evropského programu HORIZON 2020. Program HORIZON 2020 je největším dotačním programem EU financujícím na evropské úrovni vědu, výzkum a inovace v letech 2014 - 2020.

Doufáme, že i díky tomuto úspěchu se nám podaří dosáhnout našich cílů, aby se z Písku stalo chytřejší, atraktivnější a bezpečnější místo pro život,“ vysvětluje místostarosta Josef Knot. Konsorcium složeno z významných evropských měst a jejich následovníků bude žádat o necelých 500 milionů korun na projekty související s mobilitou, energetikou a informačními systémy.

Na konferenci vystoupil také šéfporadce Ministerstva životního prostředí Petr Kalaš, který představil koncepty udržitelného rozvoje měst s podporou Ministerstva životního prostředí, ale pohovořil také o úspěchu města Písek. „Přizvání ke spolupráci s norským Trondheimem, italskou Padovou a belgickou Lovaní v oblasti rozvoje tzv. inteligentních měst představuje pro město Písek významné ocenění na evropské úrovni. Je potvrzením správnosti nastavené strategie města k zlepšování kvality života obyvatel Písku cestou udržitelného rozvoje. Současně může být tento úspěch příkladem i pro řadu dalších českých měst,” přiznává Petr Kalaš.

Mezi další přednášející konference patřil například výkonný ředitel Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, zástupci Ministerstva pro místní rozvoj, univerzit a představitelé technologických společností dodávajících chytrá řešení.

„Jsme velice rádi, že konference byla hojně navštívena představiteli státní správy a samosprávy, dodavateli technologií, zástupci univerzit i odbornou veřejností. Představilo se 19 přednášejících, kteří zaujali více než sto návštěvníků,“ říká ředitel Technologického centra Jaromír Grégr.

Hlavními programovými okruhy byly technologie, inovace, municipalita a životní prostředí ve vztahu k chytrým městům. Součástí programu byla například živá ukázka, jak lze jednoduše monitorovat hladinu odpadů v kontejnerech, optimalizovat sběrnou síť města a díky online informacím motivovat občany ke třídění odpadu. O zkušenosti s přípravou a implementací konceptu chytrého města se podělilo nejen pořadatelské město Písek, ale rovněž zástupce městské části Praha 3.
Více informací o konferenci naleznete na webových stránkách www.citycon.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…