Čokoládový festival se vrací do Turnova

16.03.2022 6:32 | Tisková zpráva

Od pátku 18. do neděle 20. března 2022 se v Kulturním centru Turnov uskuteční Čokoládový Festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.

Čokoládový festival se vrací do Turnova
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Čokoládový Festival 2022 (ZDE) v Turnově, pořádaný agenturou ChrisEvents, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

Návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:

  • kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty,
  • prodejní stánky partnerských organizací,
  • dětský koutek.

Festival je otevřen v pátek 18. března 2022 v čase 14:00-18:00 hodin, v sobotu 10:00-18:00 hodin a v neděli v 10:00-17:00 hodin.

Vstupné činí 70 korun (50 korun pro seniory/ 50 korun pro studenty). Děti do 6 let mají vstup na akci zdarma. Už teď můžete soutěžit o volný vstup na Turnov Čokoládový Festival 2022 ZDE.

Program nabízí mnohem víc. Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfkuchaře Marka Váni, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů, například kuřecí Mole s Fatalii Yellow nebo polévku z červené řepy s malinami a bílou čokoládou. Děti si budou moct připravit sladké dezerty s Václavem (Mr. Vonka). Judith Sweet Art vás naučí výrobu čokoládových makronek. A pekař Oleg Volíček ukáže, jak vyrobit Gozinaki (tradiční gruzínská cukrovinka s medem a vlašskými ořechy). Chybět nebude ani Jana Pavlusková s její famózní Marmeládou.

Letos pořádáme zajímavou soutěž: při příležitosti Čokoládového Festivalu jsme pro návštěvníky připravili hru o poklad! Pět klíčů k pokladu bude uschováno do zlatých čokoládových pohárků, které si budou moci zakoupit u vstupu za 30 korun. Ale pozor, pouze jeden z těchto klíčů otevře truhlu s dárky od našich sponzorů a odměnou 5000 korun!

plakát

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit různé druhy čokolád u více než 25 stánků: ČokoKebab, ČokoFontana, Kamelie – víno z Francie, Mr.Vonka, Jablíčko, Čo-Xo, Čokoládovna Janek, Šmakujto, Koruna pralinky, Chocothopia, Judith sweet art, Kamila Chocolates a mnoho dalších.

Pro děti bude opět připravený stánek s malováním na obličej, nejlepší balonkář v republice Tomáš Okurek a jeho vystoupení, stánek s malováním čokoládou a barevným pískem.

Pokud chcete ochutnat čokoládové pivo, čokoládový kebab, ovoce s čokoládou a mnoho dalšího, co si doma jen tak nepřipravíte, zapište si termín 18.– 20. 03. 2022 do svých kalendářů.

POZOR! V rámci Čokoládového festivalu je vyhlášena také soutěž pro děti z mateřských škol na téma „Malujeme s čokoládou“.

Téma soutěže: „ČOKOLÁDA“

  • pro děti ve věku 0-6let,
  • všechny výtvarné práce by měly být provedené libovolnou technikou, ale podmínkou je zakomponování čokolády (rozpuštěná čokoláda, případně kakao smíchané s vodou),
  • na rubu každé práce musí být tyto údaje: jméno, příjmení, rok narození, název školky; u kolektivů jména autorů, roky narození, název školy.

Obrázek o velikosti min A4 a max. A3, prosím, doručte na KC Turnov (Markova 311, 511 01 Turnov) ve čtvrtek 17. března 2022 mezi 14. a 18. hodinou. Telefon na pořadatele: +420 776 290 550.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…