Další úspěch pro Město Bruntál v Programu prevence kriminality

25.09.2017 13:49

V roce 2017 bylo Město Bruntál opět úspěšné v Programu prevence kriminality, díky němuž čerpá už několik let finanční prostředky z vnějších zdrojů.

Další úspěch pro Město Bruntál v Programu prevence kriminality
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Město Bruntál v roce 2017 uspělo v Programu prevence kriminality Ministerstva vnitra se dvěma projekty, a to konkrétně: mobilní kamerový systém 2017 a značení jízdních kol syntetickou DNA.

Město z programu získalo 262.000,- Kč, kdy spoluúčast obce činila 35.714,- Kč. Nejvyšší část z této sumy pokryla rozšíření městského kamerového dohlížecího systému o mobilní kameru, která bude aktuálně monitorovat okolí před restaurací Biograf, kde je poslední dobou páchána vyšší míra přestupků a trestné činnosti. Jedná se o inovativní technologii, která umožní jak městské policii, tak i Policii ČR flexibilně reagovat na vzniklá bezpečnostní rizika. Kameru bude možné instalovat v potřebném místě rychle a snadno. Bude odolná nejen povětrnostním podmínkám, ale také případným vandalským útokům. Denní i noční záběry budou moci sledovat obě policie na svých služebnách a v případě potřeby i na mobilních zařízeních. Druhá mobilní kamera bude operativně využívána ve služebním vozidle městské policie.

Projekt značení jízdních kol syntetickou DNA měl v roce 2016 velký úspěch, a proto se Město Bruntál rozhodlo v jeho pokračování i v roce 2017. Strážníkům Městské policie Bruntál se podařilo za letošní rok označit 105 jízdních kol a zájem u občanů města Bruntál stále roste.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …