Danuta Matysik a Agnieszka Kloc z Polska budou vystavovat v Přerově

16.12.2017 11:34

Čtyři desítky obrazů s cestovatelskou tematikou přiveze první lednový týden do Galerie města Přerova polská malířka Danuta Matysik.

Danuta Matysik a Agnieszka Kloc z Polska budou vystavovat v Přerově
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Kromě výjevů na téma „Obrázky z Ulice. Lidé a Místa.“, jak zní přesný název výstavy, se návštěvníci dočkají i námětů s hudební tematikou. Obrazovou výstavu se začátkem plesové sezony vhodně doplní i expozice originálních šperků jiné polské umělkyně - Agnieszky Kloc s poetickým názvem Kouzelná cesta. 

Danuta Matysik absolvovala Střední školu výtvarného umění v Katovicích, kde později na Slezské univerzitě vystudovala anglistiku. „Mnoho let se zabývá malbou, ráda zvěčňuje vzrušující vzpomínky na své četné cesty a zachycuje scény charakteristické pro vzdálené kultury,“ zve na první výstavu sezony 2018 vedoucí Galerie města Přerova Lada Galová. Danuta Matysik zbožňuje umění všeho druhu – vedle výtvarných oborů především i hudbu, proto mj. píše a překládá texty pro polský čtvrtletník Your Blues.

Výtvarnice a šperkařka Agnieszka Kloc absolvovala studium oděvního návrhářství a později fakultu architektury a urbanismu na Slezské technologické univerzitě. Vedle práce architektky realizuje své vlastní šperky. Její specialitou jsou také výšivky s použitím dalších prvků, jako třeba plstěných výřezů nebo korálkových výstřihů.  „Kouzelná cesta je pozvánkou do barevného světa uměleckých výtvorů, inspirovaných etnickými šperky a historií,“ dodala Galová.

Duo umělecky nadaných Polek doplní v salonku Galerie města Přerova grafiky a kresby mladé přerovské výtvarnice Kateřiny Tesařové, která studuje uměnovědné obory na Masarykově univerzitě v Brně. Svůj soubor nazvala Metamorfózy.

Vernisáž všech tří výstav je naplánována na čtvrtek 4. ledna v 17 hodin, obrazy budou prodejní.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…