Děčín: Městská policie posílí, obnoví činnost psovodů

17.04.2024 10:28 | Tisková zpráva

Městská policie v Děčíně obnoví činnost psovodů. Od poloviny července tak bude při každé směně sloužit jeden psovod se svým čtyřnohým kolegou. Posilováním městské policie město Děčín reaguje na snižující se pocit bezpečí s cílem zabránit zvýšení počtu incidentů.

Děčín: Městská policie posílí, obnoví činnost psovodů
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„Jsem velmi rád, že se nám podařilo doplnit stavy a od 1. května budeme mít plný počet strážníků, z toho dokonce čtyři psovody,“ oznámil Marcel Horák, ředitel děčínské městské policie. Jak psovodi, tak psi nyní musí absolvovat kurz a složit zkoušky u policejního prezidia. „Zhruba od poloviny července by se pak měli zapojit do běžného provozu městské policie. Vyšší počet psovodů rovněž umožní i intenzivnější nasazení, než tomu bylo v minulosti. Nově totiž bude v každé směně plnohodnotná dvoučlenná hlídka se psem.

Doplnění stavu městských strážníků vítá i náměstek primátora pro prevenci kriminality Václav Němeček: „Jsem velmi rád, že v nejbližší době budeme moci zvýšit počet kontrol v obchodních centrech a dalších zatížených lokalitách.“

Bezpečnost je prioritou pro celé vedení města. Minulý týden spolu s Výchovným ústavem Boletice nad Labem iniciovalo jednání se zástupci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, coby zřizovatelem tohoto zařízení. Tématem byla především změna legislativy potřebná k zajištění vyšší ochrany veřejnosti. V souvislosti s tím nyní připravuje náměstkyně primátora pro sociální oblast Anna Lehká spolu s primátorem města Jiřím Andělem apel na Svaz měst a obcí, který by měl zvýšit tlak na relevantní resorty.

„Chceme otevřít diskusi nejen o změně legislativy, která bude lépe řešit současná rizika a předcházet možným incidentům, ale též o nedostupnosti psychiatrické a psychologické péče a některých sociálních služeb nejen na Děčínsku, ale i v celém Ústeckém kraji,“ uzavřela Anna Lehká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…