Děčín: Pokračující stavba Vilsnické spojky mění dopravní omezení

23.10.2017 19:49

Práce pokročily do fáze napojení nově budovaného přemostění vedoucího od ul. Ústecké, ulicí Práce, podél drážního tělesa, směrem na Nový most. Toto napojení si vyžádá poměrně výraznou změnu dopravního omezení. To vypukne zřejmě o prvním víkendu v listopadu. Přesný termín změny je závislý na pokračování stavby a bude zveřejněn na webu a facebooku města. Omezení přinese největší zatěžkávací zkoušku trpělivosti řidičů.

Děčín: Pokračující stavba Vilsnické spojky mění dopravní omezení
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Nově budované přemostění Vilsnické spojky se napojí na stávající Nový most v místě nájezdu ze směru od Tesca. Tím dojde k úplné uzavírce této nájezdové větve a jižní části mostu, tedy části blíže k Ústí nad Labem. Provoz bude veden obousměrně po jeho opačné polovině.

Ve směru od Ústí nad Labem bude doprava svedena na ul. Předmostí a dále pak vlevo nájezdem do protisměru severní části Nového mostu, průjezd na kruhový objezd u Mototechny bude zachován. Z Nového mostu bude doprava dále sjíždět na Benešovskou ulici a pokračovat směr Benešov nad Ploučnicí nebo před čerpací stanicí ulicí Lipová povede trasa na Kamenickou ulici, která bude v tomto místě zjednosměrněna pro umožnění plynulého výjezdu. Na Kamenické bude možné odbočit do centra Děčína I nebo pokračovat směrem na Liberec.

Při jízdě z Děčína I do Děčína IV po Novém mostě nebude možné na křižovatce na ul. Předmostí odbočit vlevo směrem na kruhový objezd u Mototechny. Trasa bude v tomto směru vedena na kruhový objezd u Tesca, ten bude pro zvýšení jeho kapacity upraven betonovým přehrazením obdobně jako u Mototechny.
Uzavření nájezdu na Nový most zároveň znemožní průjezd tímto úsekem na Ústí nad Labem, proto bude doprava v tomto směru od Děčína IV a Teplic směrována na ul. Dělnickou a dále viaduktem u bývalé Diany na ul. Ústeckou. Dopravní opatření v oblasti Děčína IV se jinak nemění.

„Jedná se o dopravní omezení, které ještě více zkomplikuje dopravu ve městě. Bohužel v tuto chvíli není jiná možnost, než se s tím popasovat a maximálně se obrnit trpělivostí,“ řekla Marie Blažková, primátorka města.  Dopravní experti navrhli jediné možné řešení, které šlo v této fázi stavby navrhnout. Na jak dlouhou dobu nás omezení čeká, závisí na průběhu prací a klimatických podmínkách.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…