Děčín má svého architekta

26.04.2017 19:48

Město bude mít svého architekta. Komise složená z odborníků a vedení města ho v polovině dubna při pohovoru vybrala z uchazečů o veřejnou zakázku s názvem Architekt statutárního města Děčín.

Děčín má svého architekta
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Komise vybírala z osmi nabídek. Uchazeči přednesli svou vizi práce městského architekta a v pohovoru odpovídali na otázky komise. Jako nejvhodnějšího pro funkci městského architekta komise vybrala Ondřeje Beneše, který působí mimo jiné jako pedagog na Fakulta architektury  ČVUT. Radnice si od architekta slibuje komplexní přístup při revitalizacích města, řešení veřejného prostoru nebo péči o historické dědictví. Ondřej Beneš díky svým znalostem, zkušenostem, odborné praxi a v neposlední řadě výbornými komunikačními schopnostmi podmínky komise splnil. „Rozhodování nebylo jednoduché. Vesměs všichni uchazeči o tuto pozici byli výborně připraveni a vybrat toho nejlepšího byl nelehký úkol. Věřím, že vítěz bude přínosem našeho města,“ řekla Marie Blažková, primátorka města.

Komise byla ve složení primátorka Marie Blažková, náměstek primátorky Valdemar Grešík, zastupitel Milan Rosenkranc, předseda komise urbanistiky a životního prostředí Otto Chmelík, a architekti Michal Kuzemenský, Petr Lešek a Martin Hilpert. Poslední zastoupil jako náhradník omluveného architekta Marka Janatku.

Ing. arch. Ondřej Beneš, PhD. se narodil v Táboře v roce 1969. Je absolventem Fakulty architektury ČVUT a doktorského studia v oboru teorie architektury tamtéž. V současné době na fakultě architektury působí v ateliéru Stempl-Beneš. Zároveň vede vlastní projekční praxi a je bohatě přednáškově a publikační činný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…