Desatero problémů Chrudimi - Řešme je společně

21.02.2017 13:42

Město Chrudim v rámci projektu Zdravé město a místní Agenda 21 spolupracuje s veřejností na rozvoji města prostřednictvím různých setkání. Jednou z již tradičních metod je tzv. veřejné projednání. To je i letos zaměřené na společnou diskuzi o tématech, která veřejnost vnímá jako potřebná a navrhuje se jimi zabývat a řešit je.

Desatero problémů Chrudimi - Řešme je společně
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Společné setkání je připraveno na středu 22. února 2017 od 16:30 hodin ve velkém sále Muzea v Chrudimi.

V úvodu budou přítomní seznámeni prostřednictvím krátké prezentace se stavem řešení Desatera problémů města Chrudimi, které byly vytipovány na setkání v roce 2016.

  • Napojit  I/17 na I/37 (severní obchvat)
  • Omezit rychlost v ulici Na Ostrově
  • Oživit centrum města během léta - živá hudba na Resselově náměstí pro všechny generace
  • Pokusit se zajistit vodu pro Chrudim bez vlivu zahraničního partnera
  • Revitalizovat (odbahnit) náhon v parku Střelnice
  • Řešit odtokové poměry v lokalitě Stromovka
  • Vyhledat nové místo pro skatepark a vybudovat zde nový skatepark

Následovat bude týmová práce odborníků, veřejnosti, podnikatelů, neziskových organizací, škol, zástupců Městského úřadu Chrudim, zastupitelů a vedení města. Výsledkem diskuse pak bude určení problémů, námětů, které trápí obyvatele města a navrhují tyto náměty zařadit pro řešení na období 2017 a 2018.

Diskuse k problémům města bude probíhat týmově v tematických skupinách:

Rozvoj města – zdravé financování - územní plán - urbanismus – podnikání; Sociální věci - Zdravotní služby – Prevence kriminality; Výchova – vzdělávání - sport – volný čas - zdravý životní styl; Životní prostředí; Kultura; Doprava a letos nově i Udržitelná energetika. Bude opět připraven stůl speciálně pro mládež, kterou chceme touto cestou zapojit do diskusí o rozvoji města a v minulosti se práce této věkové skupiny osvědčila.

I v letošním roce proběhne hlasování o TOP projektu neziskové organizace, která se předem přihlásila s konkrétním projektem. Ty budou veřejnosti na místě představeny. Přítomní budou moci svým hlasováním zvolit, který z projektů získá poukázku o hodnotě 5.000 Kč. Přihlášeny jsou dva projekty – Zeleného domu Chrudim, z.s. – Východočech Havran polní a jeho ptačí kamarádi, seznamte se a druhý od Amalthei z.s. s názvem Rodina pod lupou – kulturní akce spojená s besedou.

Pro všechny přítomné je připraven doprovodný program: měření tlaku krve, cholesterolu a glykémie Střední školou zdravotnickou a sociální Chrudim, tvořivá dílna pro děti s Mama klubem po celou dobu konání akce, prezentace MAS Chrudimsko a regionálních produktů s certifikací Železné hory, šicí dílny Šance pro Tebe, drobné občerstvení a slosování vstupenek o drobné ceny.

Problémy, které vzejdou z tohoto setkání, budou poté ověřeny veřejnou anketou, která bude zveřejněna na webu města, facebookovém profilu města a Chrudimském zpravodaji.

Chcete vědět více: http://www.dataplan.info/cz/chrudim/ocima-lidi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …